DataCore rozbudowuje europejski zespół - zatrudnia nowych programistów w Londynie i ekspertów ds. marketingu w Monachium

Unterfoehring, Niemcy – 29 stycznia 2014 r. – DataCore Software, dostawca oprogramowania do wirtualizacji pamięci masowych, w styczniu br. rozbudował swój europejski zespół. Do grupy inżynierów pracujących dotychczas na Florydzie w USA i w Bułgarii dołączyli programiści zatrudnieni w Londynie. Równocześnie w europejskiej centrali DataCore w Monachium pracę rozpoczęły dwie osoby odpowiedzialne za sprzedaż i marketing w Europie.

Nick Conolly, starszy dyrektor i szef zespołu architektów w DataCore, komentuje powstanie angielskiego biura: - Docelowo zespół brytyjskich inżynierów będzie składał się z 6 osób. Trzy z tych stanowisk już zostały obsadzone, a w tym roku planujemy zatrudnić kolejne osoby.

W europejskiej centrali DataCore w Monachium rozbudowany został zespół odpowiedzialny za realizację działań marketingowych i sprzedażowych w Europie. Michel Portelli (wcześniej pracował w Hewlett Packard EMEA) objął stanowisko EMEA Sales & Marketing Programs Manager, zaś Robert Thurnhofer (wcześniej pracował w Computer Associates) zyskał tytuł Marketing Manager Central Europe.

DataCore Software (www.datacore.com) to największy w branży dostawca oprogramowania do wirtualizacji pamięci masowych. Z oprogramowania DataCore na co dzień korzystają tysiące średnich i dużych firm. Dzięki temu chronią swoje dane, eliminują ryzyko i przedłużają czas funkcjonowania podjętych inwestycji przez przekształcenie dotychczas istniejącej infrastruktury w środowisko współdzielonych zasobów dyskowych. DataCore pozwala też na przygotowywanie środowiska pamięci masowych do obsługi wirtualnych serwerów i desktopów, przyczyniając się do stworzenia wydajnej, stale dostępnej i efektywnej kosztowo infrastruktury IT.

Agnieszka Łukasiak, tel. (503) 173-656, e-mail: a.lukasiak@ntpr.pl