Search
Languages
<
Press Release

DataCore benoemt trends in de datacenter-industrie

Almere, 18 december 2013-Datacenters en de markt voor software-defined storage veranderen snel. Na meer dan 10.000 implementaties wereldwijd, signaleerdeDataCorehet afgelopen jaar een grote verschuiving in de markt. Organisaties kiezen steeds meer voor strategische software-defined storage oplossingen als alternatief voor de tactische, apparaat-gerichte oplossingen. Wat waren daarnaast nog meer bepalende ontwikkelingen in de datacenter-industrie?

Gebruik van flash-geheugen in datacenters
Bedrijven vertrouwen in toenemende mate op flash-geheugen om betere prestaties te kunnen realiseren in datacenters. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen in het ontwerp van de opslagarchitectuur. De vuistregel die hierbij doorgaans wordt gehanteerd is dat vijf procent van de belasting wordt toegewezen aan het snellere flash-geheugen. Leveranciers proberen bedrijven echter steeds vaker te overtuigen volledig over te stappen op flash, ondanks dat de return on investment (ROI) hierop laag is.Daarom kiezen bedrijven er massaal voor flash-geheugen op de juiste manier in te zetten en gebruik te maken van auto-tiering software. Dit zorgt ervoor dat applicaties beide opslagmedia optimaal benutten.

Opslagvirtualisatie en prestatieverbetering voor tier 1-applicaties
Veeleisende applicaties zoals databases, ERP-systemen en mailsystemen zorgen voor veel activiteit en stellen hoge eisen aan de input-/output-snelheid. Dergelijke applicaties kunnen dan ook de bottleneck zijn in opslaginfrastructuren. Om dit tegen te gaan, kopen bedrijven dure opslagsystemen en laten terabytes aan storage-ruimte ongebruikt om eventuele piekbelasting aan te kunnen. Veel opslagruimte gaat hierbij dus verloren.

Bedrijven hebben tegenwoordig echter de mogelijkheid al hun beschikbare opslagapparatuur te virtualiseren en combineren, ongeacht de leverancier van de hardware. Hierdoor wordt één enkel opslagcluster gecreëerd. Organisaties die gebruik maken van deze mogelijkheid melden dat hun input-/output-snelheden hierdoor maar liefst vijf maal sneller zijn geworden.

Softwarematig beheer van incompatibele opslaghardware
Veel datacenters gebruiken een breed scala aan opslagarrays, -apparaten en -producten van allerlei leveranciers. Denk hierbij aan EMC, NetApp, IBM, Dell en HP. Geen van deze onderdelen zijn onderling rechtstreeks compatibel. Opvallend genoeg blijkt dat organisaties vooral tegen problemen aanlopen op het moment dat zij verschillende productmodellen van dezelfde fabrikant proberen te combineren. Dit zorgt voor meer problemen dan het combineren van hardware-modellen van verschillende leveranciers. De bedrijven kiezen daarom voor managementtools die alle hardware op gelijke wijze behandeld en centraal beheer mogelijk maken. Het gebruik van de juiste tools brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kunnen organisaties eenvoudig schakelen tussen verschillende opslagarrays, zonder tegen downtime aan te lopen. En is het niet nodig te kiezen voor een specifieke leverancier. Door optimaal gebruik te maken van alle beschikbare capaciteit kunnen investeringen in nieuwe capaciteit langer uitgesteld worden.

“DataCore voerde in 2013 een opvallend groter aantal infrastructuur-brede implementaties uit in vergelijking met voorgaande jaren”, zegt George Teixeira, president en CEO van DataCore. “Dit geeft aan dat de tijd van software-defined datacenters is aangebroken. Virtualisatie, automatisering en andere optimalisaties moeten via software worden aangestuurd. Bedrijven kunnen niet langer voldoen met het jaarlijks vervangen van opslagapparatuur en hebben behoefte aan een kosteneffectieve aanpak om de groeiende behoefte aan opslagcapaciteit te kunnen beantwoorden.”

Over DataCore Software
DataCore Software ontwikkelt storage virtualisatiesoftware met een hoge beschikbaarheid, snelle prestaties en een maximale inzetbaarheid van opslagruimte in zowel virtuele als fysieke IT-omgevingen. DataCore SANsymphony™-V opslag hypervisor is een geavanceerde, hardware-onafhankelijke oplossing die de economische kant van zowel provisioning, replicatie als bescherming van opslag in grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven op fundamentele wijze wijzigt. Voor meer informatie:www.datacore.com.

Contact
NoX PR & Content
Tanja Hoebe
E:tanja@nox-pr.nl
T: +31 (0)6 46 13 14 22