Search
Languages
<
Press Release

DataCore introduceert VDI-oplossing voor MKB

Almere, 7 oktober 2013DataCore Software, leverancier van software-gedefinieerde storage en desktop-virtualisatiesoftware, introduceert DataCore VDS 2.0. Vooral voor grote bedrijven zijn virtuele desktop-infrastructuren (VDI) een interessante oplossing. Deze nieuwe toepassing is echter speciaal ontwikkeld voor het MKB en biedt een vereenvoudigde, kosteneffectieve implementatie van virtuele desktops. Al vanaf 25 werkplekken is DataCore VDS 2.0. te implementeren.

Kleine en middelgrote bedrijven willen desktop-virtualisatie vanwege dezelfde redenen adopteren als grote bedrijven: om de beheerkosten van desktops terug te dringen, productiviteit te verhogen en de flexibiliteit van de bedrijfsvoering te vergroten. Het MKB kan zich echter geen oplossingen veroorloven die speciaal gericht zijn op grootschalige bedrijven.

Daar komt bij dat Europese IT-managers VDI voor het MKB te complex achten om het te implementeren. Ze verwachten daarnaast dat de technologie een grotere overhead met zich meebrengt dan managers in het Midden- en Kleinbedrijf zich kunnen veroorloven. Dit is gebleken uit een onderzoek dat DataCore liet uitvoeren onder tweehonderd Britse IT-professionals die werkzaam zijn bij bedrijven met minder dan vijfhonderd medewerkers.

Onderzoek
De ondervraagde IT-professionals verwachten dat ze vooraf hoge kosten moeten maken om een gespecialiseerde storage-infrastructuur op te zetten, waarmee de implementatie ondersteund wordt. Volgens de respondenten verlaagt VDI weliswaar de total cost of ownership op desktopniveau, maar zou het op andere plekken juist extra kosten met zich mee kunnen brengen, bijvoorbeeld op opslagniveau.

“DataCore VDS 2.0 is gericht op 25 tot tweehonderd virtuele desktop-omgevingen. Voor het MKB is het zeer praktisch; het vergroot de productiviteit en dringt de kosten terug. In verhouding met complexe VDI-oplossingen, die gericht zijn op gemiddelde grootschalige desktop-projecten, vereist DataCore VDS 2.0 aanzienlijk lagere investeringen in hardware en opslag”, zegt Christian Hagan, vice president van DataCore EMEA.

De nieuwe versie bevat onder andere prestatie-optimalisaties die reactietijden verbeteren en een nieuwe Hot Standby VDI-beveiligingsoptie voor servers. Daarnaast biedt deze ook ondersteuning voor zowel Single Sign-On (SSO) toegang als Active Directory. Ook is deze variant uitgerust met nieuwe wizards, templates en tools, die een diepere integratie mogelijk maken met de Microsoft VDI en Windows Server 2012-platformen. Zo kunnen virtuele machines aan gebruikers beschikbaar worden gesteld. De nieuwe DataCore VDS 2.0 software is per direct beschikbaar via geselecteerde en geautoriseerde Europese distributeurs.

Over DataCore VDS
DataCore VDS is een eenvoudig te gebruiken en betaalbare virtuele desktop-oplossing die is ontworpen voor het MKB. De oplossing kan worden geïmplementeerd op één enkele server. DataCore VDS 2.0 bevat de tools die Windows-beheerders nodig hebben om in korte tijd centraal beheerde virtuele desktops te kunnen leveren aan iedere gebruiker, voor minder dan de kosten van nieuwe PC’s.

De efficiënte architectuur van DataCore VDS dringt de kosten van VDI met tot maar liefst 75 procent terug, zonder hierbij op de prestaties en de gebruikerservaring in te leveren.

Leer meer over DataCore VDS 2.0 op www.datacore.com/VDS.aspx.  

Over DataCore Software
DataCore Software ontwikkelt storage virtualisatiesoftware met een hoge beschikbaarheid, snelle prestaties en een maximale inzetbaarheid van opslagruimte in zowel virtuele als fysieke IT-omgevingen. DataCore SANsymphony™-V opslag hypervisor is een geavanceerde, hardware-onafhankelijke oplossing die de economische kant van zowel provisioning, replicatie als bescherming van opslag in grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven op fundamentele wijze wijzigt. Voor meer informatie: www.datacore.com.