Search
Languages
<
Press Release

DataCore neemt de pionier op het gebied van objectopslag Object Matrix over

De overname stelt DataCore in staat uit te breiden op snelgroeiende edge-markten

FORT LAUDERDALE, Florida — 24 januari, 2023DataCore Software kondigde vandaag aan dat het Object Matrix heeft overgenomen, de bekroonde pionier op het gebied van objectopslag en media-archiefspecialist. De allerbeste apparaten en cloudoplossingen van Object Matrix zullen deel uit gaan maken van de Perifery-portfolio van DataCore, die is gespecialiseerd in het leveren van end-to-end, toepassingsgerichte oplossingen voor edge- en snelgroeiende markten, waaronder media en entertainment. Dankzij deze overname wordt het Perifery-assortiment edge-apparaten en -oplossingen versterkt en voegt ongeëvenaard talent en expertise zich bij het Perifery-team.

“Gartner voorspelt dat meer dan 50% van de door bedrijven beheerde data tegen 2025 zullen worden gecreëerd en verwerkt d.m.v. edge computing. We zijn verheugd om onze Perifery-portfolio uit te breiden met vernieuwende oplossingen die ons in staat zullen stellen koploper te zijn op edge-markten”, aldus Abhijit Dey, Algemeen Directeur van de Perifery-activiteiten van DataCore.

“De productlijn van Object Matrix vult onze portfolio van eersteklasoplossingen perfect aan, waarmee de betrouwbaarheid en flexibiliteit voor klanten binnen de snelgroeiende media en entertainment edge-markt wordt vergroot. We kijken ernaar uit om door samen te werken met het team van Object Matrix toonaangevende innovatie te kunnen aanbieden en blijvende technologische en klantondersteuning te geven.”

Object Matrix ontwikkelt MatrixStore-apparatuur op locatie, hybrideoplossingen en oplossingen voor cloudopslag waardoor omroepen en serviceproviders in staat worden gesteld content in elke fase van de medialevenscyclus veilig te beheren, wat aanzienlijke operationele en financiële voordelen oplevert. Enkele van de klanten van Object Matrix zijn NBC Universal, Warner Bros. Discovery, MSG-N, ATP Media, BT, en de BBC. Klanten van Object Matrix zullen profiteren van de innovatieve capaciteiten van de solide wereldwijde aanwezigheid van DataCore en bekroonde ondersteuning.

De overname van Object Matrix versnelt de DataCore.NEXT visie om het proces van de klant van de kern tot de edge of cloud te verbeteren. Door het aanbod oplossingen van Perifery en Object Matrix strategisch op elkaar af te stemmen, is DataCore aan het herdefiniëren hoe opslagmiddelen het best worden gebruikt om te zorgen voor optimale resultaten en de laagste kosten voor klanten, waardoor technologische barrières worden omgezet in doorbraken.

“Deze aankondiging betekent een spannende nieuwe fase voor Object Matrix waarin we ons bereik en onze ambities wat betreft producten kunnen uitbreiden binnen DataCore en tegelijk door kunnen gaan met het ontwikkelen van geavanceerde mediaopslagoplossingen op locatie, in de cloud en hybride”
, aldus Jonathan Morgan, CEO van Object Matrix.

“Door gebruik te maken van het ervaren leiderschapsteam van DataCore, wereldwijde distributie bestaande uit meer dan 400 channelpartners en meer dan 10.000 klanten over de hele wereld, in combinatie met eersteklastechniek, -verkoop en -marketing, bevinden we ons in een uitmuntende positie.”

De overname van Object Matrix is een goed begin van een spannend jaar voor DataCore en is het vervolg op twee strategische overnames, namelijk die van Caringo in januari 2021 en MayaStor in november 2021. Honderden klanten in meer dan 25 landen maken op dit moment gebruik van de objectopslagsoftware van Caringo genaamd Swarm, met een groei van 35% in 2022. DataCore Bolt, dat werd ontwikkeld dankzij de overname van MayaStor, is een Kubernetes-platform voor opslag en dataservices voor containertoepassingen. MayaStor nadert de 1 miljoen downloads per jaar en het aantal gebruikers is sinds 2021 met meer dan 50% toegenomen.

Bijkomende informatie over de overname en de voordelen ervan voor klanten is beschikbaar op https://object-matrix.com/datacore-acquire-object-matrix/. Meer informatie over DataCore is beschikbaar op www.datacore.com.

About DataCore Software

DataCore Software is dedicated to delivering world-class solutions to the most challenging storage problems. For over 15 years, the most demanding media and entertainment organizations have counted on DataCore’s Swarm to preserve and protect their petabytes of high-resolution content. Fast, secure, affordable, and scalable, DataCore’s Swarm speeds up content monetization for media professionals.

# # #

About Object Matrix

Object Matrix is the award-winning software company that pioneered object storage and the modernization of media archives. It exists to enable global collaboration, increase operational efficiencies and empower creativity through deployment of MatrixStore, the on-prem, hybrid and cloud storage platform. Object Matrix’s unified deployment approach ensures content spans on-prem and cloud storage while its focus on the media industry gives the company a deep understanding of the challenges organizations face when protecting, processing, and sharing video content.

DataCore Software Contact:

Meryl Cook
DataCore Software
Tel: +1 954 666 7852
meryl.cook@datacore.com

Object Matrix Contact:

Danielle Harper
Radical Moves
Tel: +44 1570 429138
danielle@radicalmoves.co.uk

DataCore Agency Contact:

Netra Ghosh
202 Communications
Tel: +1 801 349 2840
netra@202comms.com