Search
Languages
<
Press Release

DataCore rekent af met hype Software-Defined Storage op CeBIT 2014

Almere, 6 maart 2014DataCore Software, leverancier van Software-Defined Storage (SDS) en desktop virtualisatie-software laat op CeBIT 2014 use-cases, innovaties en functionaliteiten zien, die het resultaat zijn van vijftien jaar ervaring op het gebied van storage virtualisatieplatforms. Daarmee prikt DataCore de marketinghype door, die de laatste twaalf maanden rond SDS hing.

“De hype en de behoefte rond Software-Defined Storage wordt erkend en zelfs aangeprezen door de grote hardwarefabrikanten, die deze beweging en de trend om te standaardiseren als onvermijdelijk zien”, zegt Stefan von Dreusche, directeur Central Europe van DataCore Software. “Dit bekrachtigt onze aanpak en het is een bevestiging voor ons en onze klanten wereldwijd, dat we al vijftien jaar op het juiste technologische spoor zitten.”

SANsymphony-V
Op het Virtualisation & Storage Forum, georganiseerd door Arrow ECS, laat DataCore SANsymphony-V zien. Dankzij dit platform kunnen bedrijven hun keuzes voor storage hardware loskoppelen van de software, waardoor het aanschaffen van hardware kostenbesparend is. Bedrijven zijn niet meer afhankelijk van specifieke functionaliteiten en lock-ins van hardwarefabrikanten. De software verbetert ook de productiviteit door het centraliseren van het opslagbeheer en voegt daarmee zeer hoge beschikbaarheidscapaciteiten voor de bescherming van data en een verbeterde performance toe.

Releases
DataCore en Fujitsu lanceren tijdens de beurs samen de Fujitsu DataCore SVA (Storage Virtualization Appliance), die wordt aangedreven door SANsymphony-V en Fujitsu’s PRIMERGY-servertechnologie. De Fujitsu DataCore SVA is een kant-en-klare oplossing die de mogelijkheden van beide bedrijven bundelt.

Tegelijkertijd introduceert DataCore de volgende release van de verbeterde DataCore VDS 2.1 (Virtual Desktop Server). De VDS 2.1 biedt kostenefficiënte virtuele desktops voor elke onderneming. Naast de ondersteuning van Windows Server 2012 R2, ondersteunt DataCore VDS ook een dubbele Primary-/Standby-Mode. Hierdoor is een Hot Standby host onnodig, wat de beschikbaarheid en het gebruik van de installatie ten goede komt. VDI-clones kunnen worden opgezet en bijgehouden voor elke host met een DataCore VDS console. Daarnaast is het licentiemodel vernieuwd en verder vereenvoudigd.

Ervaring
DataCore heeft vijftien jaar ervaring in het leveren van SDS-oplossingen. Het platform optimaliseert en overbrugt alle populaire merken en verschillende types van opslag, inclusief flash-geheugen dat op lokale servers draait, disk subsystemen die over opslagnetwerken draaien en zelfs cloudopslag. Het is een aanvulling en het optimaliseert VMware en het Microsoft server- en desktopaanbod. Moderne datacenters hebben in toenemende mate de SDS-benadering geadopteerd om zo om te gaan met groei, flexibel te worden en de levensduur van hun bestaande investeringen te beschermen en te verlengen.

CeBIT 2014 vindt plaats van 10 tot 14 maart in Hannover, Duitsland. DataCore is te vinden in hal 2, stand A40. DataCore biedt gratis kaarten aan via de website http://www.vs-forum.com/cebit_ticket.html


Over DataCore Software
DataCore Software ontwikkelt storage virtualisatiesoftware met een hoge beschikbaarheid, snelle prestaties en een maximale inzetbaarheid van opslagruimte in zowel virtuele als fysieke IT-omgevingen. DataCore SANsymphony™-V opslag hypervisor is een geavanceerde, hardware-onafhankelijke oplossing die de economische kant van zowel provisioning, replicatie als bescherming van opslag in grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven op fundamentele wijze wijzigt. Voor meer informatie: www.datacore.com.

Contact:
NoX PR & Content
Tanja Hoebe
E: tanja@nox-pr.nl
T: +31 (0)6 46 13 14 22