Search
Languages
<
Press Release

DataCore tar in Commaxx som strategisk distributör

Kompletterar Commaxx erbjudande inom mjukvarudefinierad lagring och hyperkonvergerad infrastruktur

Stockholm, 29september 2017 – DataCore Software har valt Commaxx som strategisk distributör i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Tack vare Commaxx omfattande återförsäljarnätverk lägger DataCore grunden för ytterligare expansion i Norden. Med hjälp av sina partners kommer Commaxx att arbeta med hela DataCores produktportfölj, så som DataCore SANsymphony och DataCore Hyper-converged Virtual SAN.

– Jag har en längre tid följt Commaxx. Deras specialiserade inriktning på avancerade tekniska lösningar passar oss perfekt. Med Commaxx kommer vi kunna nå nya partners i hela Norden. Vi uppskattar också deras proaktivitet och den nära relation de har med sina återförsäljare. Det känns därför naturligt att ta in Commaxx som distributör, säger Ilpo Wilkman, Norden- och Baltikumchef på DataCore.

Den ökade efterfrågan på mjukvarudefinierad lagring och hyperkonvergerad infrastruktur ligger till grund för att DataCore har fattat det strategiska beslutet att ta in en ny distributör. Diskussionerna med Commaxx började i våras.

Commaxx arbetar helt och hållet med B2B, och är verksamt inom affärsområdena virtualisering, säkerhet och datacenter. DataCores lösningar tillhör affärsområdet datacenter, och fyller en viktig roll inom mjukvarudefinierad lagring och hyperkonvergerad infrastruktur.

– Vi ser att DataCore kompletterar vårt utbud. Våra partners kommer nu kunna erbjuda slutkunden en av marknadens absolut främsta lagringslösningar, vilket kommer passa väl in i deras övergripande erbjudande inom nätverk, säkerhet och infrastruktur, säger Robert Wadstein, vd för Commaxx Sverige.

Commaxx erbjuder sina återförsäljare DataCores lösningar från och med nu.

Om DataCore
DataCore är en ledande leverantör av lösningar för mjukvarudefinierad lagring och hyperkonvergerad infrastruktur. Genom Adaptive Parallel I/O kan DataCore leverera högre prestanda, högre produktivitet och kostnadsbesparingar. DataCores flerkärniga lösningar innebär kostnadseffektiviseringar i x86-serverplattformar och överbryggar IT-industrins största hinder, otillräcklig kapacitet för I/O. Med DataCore kan företaget maximera användningen av befintliga dataresurser, resultatet blir snabbare svarstider och lägre kostnader. SANsymphony™ gör att det går att använda lagringslösningar från flera olika leverantörer, även om de skiljer sig åt eller är inkompatibla mellan olika tillverkare, modeller eller generationer. Mjukvaran kan användas på flera olika sajter och enheter och kontrolleras genom en gemensam konsol för automation och förenkling. DataCores Hyper-converged Virtual SAN erbjuder liknande tjänster genom det interna eller direktansluta lagringen på fysiska eller virtuella servrar i ett kluster.

Företaget har varit privatägt sedan bildandet 1998, och har idag mer än 10 000 kunder över hela världen. DataCores lösningar är också tillgängliga från andra hårdvaruleverantörer, däribland Lenovo. Besök https://www.datacore.com eller ring +49 89 461 35 700 för mer information.

Twitter: @DataCoreSweden | LinkedIn: DataCore Sweden

Om Commaxx
Commaxx är en värdeadderande distributör som erbjuder produkter och lösningar från ledande leverantörer så som Citrix, Kaspersky, WatchGuard, Forcepoint, Igel, Bitdefender, Arcserve, Ivanti, Buypass, Exagrid och flera andra starka varumärken. Vi utrustar våra partners med världsledande produkter och unik expertis i lösningar för mobilitet, virtualisering, IT-säkerhet och molnbaserade infrastrukturlösningarna. Commaxx etablerades i Sverige 2010 och finns i Norge sedan 1992 och i Danmark sedan 2010.

Pressbilder
Ilpo Wilkman, DataCore Software: http://bit.ly/2vYpXVk
Robert Wadstein, Commaxx: http://bit.ly/2f05GYY

Presskontakt
Cloudberry Communications för DataCore
Joel Brandell
+46 707 64 04 94
joel@cloudberry.se

xxx, Commaxx