Search
Languages
<
Press Release

DataCore VDS, version 2.1 tillgänglig

Hannover, CeBIT 2014. DataCore, den ledande leverantören av mjukvarudefinierad lagringsstruktur eller ”Software Defined Storage” och mjukvara för lagringsvirtualisering, har släppt version 2.1 av sin Virtual Desktop Server (VDS)-mjukvara. DataCore™ VDS som gör det möjligt för små och medelstora företag att skapa en kostnadseffektiv infrastruktur för virtuella arbetsstationer (VDI) från minst 25 virtuella arbetsstationer. Uppdateringen innehåller en integrerad Hot Standby-funktion och stöder Windows Server 2012 och 2012 R2, åtkomst med Single Sign-on (SSO) och Active Directory (AD). Ytterligare optimeringar förenklar användningen av VDS-mjukvaran, däribland ytterligare guider, verktyg och mallar för integration med Microsoft VDI- och fjärrskrivbordsmiljöer.

VDI-lösningar syftar till att minska kostnaderna för hantering av arbetsstationer, öka produktiviteten samt flexibiliteten i affärsprocesserna. Dessa lösningar är dock i regel konstruerade för tusentals skrivbord och kräver kraftfulla infrastrukturer, som för det mesta är överdimensionerade och olönsamma för små och medelstora företag.

DataCore VDS:ens högeffektiva arkitektur eliminerar upp till 75 % av kostnaderna för VDI utan att tumma på prestandan. Mjukvaran installeras på en traditionell x86-kompatibel Windows-server och en virtuell maskin på VDS:en reserveras för varje virtuell arbetsstation. Därigenom genererar DataCore-lösningen lägre driftskostnader och betydligt högre prestanda än jämförbara alternativa lösningar. DataCore VDS stöder alla typer av hårddiskar och flashminnen på marknaden och integrerar administrationsverktyg för snabb och central styrning av mellan 25 och 200 virtuella arbetsstationer.

Virtuella arbetsstationer med hög prestanda istället för byte av PC

Användarupplevelsen motsvarar den hos en ny PC, men till lägre kostnad. DataCore VDS skapar tillståndskänsliga (“stateful”) arbetsstationer som av användaren upplevs som en fysisk dator. Efter omstart förblir personliga inställningar, applikationer och nedladdningar ("state") oförändrade.

"Med DataCore VDS kan små och medelstora företag övervinna de svårigheter som är förknippade med VDI-lösningar såsom höga kostnader, komplexitet och prestandaproblem. I motsats till traditionella VDI-lösningar som i regler är komplexa och avsedda för organisationer med mer än 1 000 användare erbjuder DataCore VDS en kostnadseffektiv VDI-miljö som är enkel att implementera", säger Christian Hagen, VD för EMEA-regionen vid DataCore Software.

Pris och tillgänglighet

DataCore VDS 2.1 är för närvarande tillgängligt endast i Europa via auktoriserade och av DataCore utbildade partners. Utgångspriset är ungefär 2 500 euro.

För ytterligare information, gå till https://www.datacore.com/de/VDS.aspx

Om DataCore Software

DataCore Software är en ledande leverantör av mjukvarudefinierade lagringsstrukturer. Med DataCores mjukvara för lagringsvirtualisering kan företag friktionsfritt utöka och förvalta sina lagringsstrukturer till en bråkdel av kostnaderna jämfört med traditionell lagringsmjukvara. Med erfarenhet av cirka 10 000 kundinstallationer världen över undanröjer DataCores adaptiva och självoptimerande teknik behovet av manuella ingrepp, vilket innebär betydande kostnadsbesparingar, förbättrat kapacitetsutnyttjande, systemstabilitet och högre prestanda i lagringsmiljöer. För mer information se www.datacore.de.

Kontaktuppgifter: 

200 Brook Drive, Green Park Reading Berkshire, RG2 6UB, UK. E-post: salesuk@datacore.com

Svensk Kontakt: Ilpo Wilkman – Regional Manager Nordic. Tel: +46 70 942 94 90 ilpo.wilkman@datacore.com 

www.datacore.com

Pressansvarig: 
KONZEPT PR GmbH, Michael Baumann, Tel: +49-(0)821-3430016, E-post: m.baumann@konzept-pr.de

DataCore, DataCores logotyp och SANsymphony är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör DataCore Software Corporation. Andra namn på produkter eller tjänster från DataCore eller varumärken är varumärken som tillhör DataCore Software Corporation. Andra produkter, tjänster och företagsnamn är varumärken eller registrerade varumärken som ägs av respektive innehavare.