Search
Languages
<
Press Release

DataCore’s vernieuwde SANsymphony-V zet nieuwe standaard voor software defined storage-platformen

Almere, 29 oktober 2013DataCore Systems, leverancier van software-defined storage-architectuur en storage virtualisatie-software, lanceert een verbeterde variant van zijn SANsymphony-V storage virtualisatieplatform. De nieuwe versie vergroot zowel de schaalbaarheid als het bereik van de architectuur. SANsymphony-V zet hiermee een nieuwe standaard voor software-defined storage.

SANsymphony-V R9.0.4 is voorzien van universele managementdiensten en infrastructuur-brede features om de mogelijkheden van andere storage-apparatuur te verbeteren. Het gaat hierbij om de native mogelijkheden, mogelijkheden die specifiek zijn ontwikkeld en geïmplementeerd voor een bepaald model apparaat. Het platform helpt organisaties hiermee fabrikant specifieke en hardware-gerelateerde tekortkomingen te overwinnen.

“DataCore blijft de lat voor software-defined storage hoger leggen”, zegt Deni Connor, analist bij SSG-NOW. “Terwijl andere leveranciers kleine stappen zetten of hun toekomstbeloftes niet nakomen, bouwt DataCore verder op zijn bewezen storage-virtualisatietechnologie met de nieuwe versie van SANsymphony-V. De verbeteringen zorgen voor grote voordelen. Zo biedt de nieuwe variant van het platform meer schaalbaarheid en heeft het een groter bereik dan voorheen. Ook levert het platform betere prestaties en beschikt over rijkere beheertools voor de hedendaagse diverse datacenters dan zijn voorganger”.

Nieuwe functionaliteiten
Nieuwe functionaliteiten en voordelen van SANsymphony-V zijn onder andere:

  • Twee keer zo schaalbaar: Het platform kan nu tot zestien nodes verenigen en combineren in één centraal beheerde storage grid om de reactiesnelheid van applicaties en doorvoersnelheid van het systeem te verbeteren. Het platform biedt de mogelijkheid eenvoudig verloren nodes of back-end apparatuur tijdelijk te vervangen, ongeacht of het probleem is veroorzaakt door routine-onderhoud, upgrades of tekortschietende hardware. Dit maakt de volledige IT-infrastructuur veerkrachtiger.
  • Selfhealing storage: SANsymphony-V spiegelt data niet alleen synchroon tussen verschillende nodes, maar detecteert en omzeilt ook hardware resources die problemen geven of doelbewust buiten bedrijf zijn genomen. Resources worden automatisch gemigreerd naar alternatieve apparatuur, zonder hierbij applicaties te verstoren. Klanten profiteren dus niet alleen van een continue beschikbaarheid van applicaties, maar ook van automatisch uitgevoerde reparaties.
  • Failsafe mobiliteit van data zonder verstoringen: SANsymphony-V biedt de mogelijkheid virtuele schijven te verplaatsen tussen verschillende pools zonder verstoringen te veroorzaken. Opslagruimte die is toegewezen aan een test- of ontwikkelpool kan bijvoorbeeld worden toegewezen aan de productiepool, zonder de toegang tot applicaties te onderbreken.
  • Snellere prestaties en dataverplaatsing met VMware VAAI en Microsoft ODX: Klanten kunnen met het vernieuwde virtualisatieplatform meer host resources toewijzen aan applicatieverwerking door grote databewegingen uit te laten voeren door de virtuele SAN. De host hypervisor of het besturingssysteem coördineert dit proces door gebruik te maken van VMware VAAI commando’s of Microsoft ODX APIs’. De hypervisor belast niet langer de host en het netwerk tijdens het verplaatsen van grote datablokken, maar vraagt SANsymphony-V dit te doen. Het platform waarschuwt de host zodra de datamigratie is afgerond.
  • Nieuwe diensten om ongebruikte capaciteit terug te winnen: Infrastructuur-breed gebruik van VAAI en ODX API’s speelt een belangrijke rol in het terugwinnen van opslagruimte. Hosts geven een signaal aan SANsymphony-V zodra zij grote datablokken hebben gewist. Het platform wint vervolgens de capaciteit terug, zodat deze voor andere doeleinden ingezet kan worden. Zonder deze coördinatie worden lege datablokken niet opnieuw toegewezen en gaan hierdoor verloren. Thin provisioning in combinatie met slimme technologieën voor dataterugwinning garanderen optimaal gebruik van capaciteit en helpt IT-organisaties in veel gevallen de aanschaf van nieuwe dure storage apparatuur uit te stellen of te voorkomen.
  • Bijhouden van aangebrachte wijzigingen in audit trail voorkomt problemen: Grotere IT-organisaties zijn vaak 24/7 actief en werken met ploegendiensten. Dit soort bedrijven hebben meerdere werknemers in dienst, die verantwoordelijk zijn voor het inrichten van storage en het fine-tunen van configuraties. Om misverstanden te voorkomen registreert SANsymphony-V iedere administratieve handeling die wordt uitgevoerd, noteert de tijd en datum waarop de wijziging is verwerkt en bewaart deze data in een audit trail. Hierdoor is exact af te lezen wie op welk moment welke wijziging heeft uitgevoerd. Het opsporen van acties die tot problemen hebben geleid wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd.
  • Next generation replicatie op afstand maakt snelle disaster recovery mogelijk: De nieuwe SANsymphony-V is geoptimaliseerd om de tijd die nodig is om volumes naar locaties op afstand te kopiëren drastisch te verkorten. Het platform stroomlijnt tegelijkertijd het versturen van noodzakelijke updates om reservekopieën op afstand up-to-date te houden. DataCore komt met deze innovaties tegemoet aan de behoeften van zowel klanten met disaster recovery-locaties op afstand als klanten die regelmatig volumes migreren tussen lokale vestigingen en centrale datacenters.

Beschikbaarheid
DataCore’s SANsymphony-V R9.0.4 software is beschikbaar vanaf 4 november 2013. Meer details zijn beschikbaar op www.datacore.com.

Over DataCore Software
DataCore Software ontwikkelt storage virtualisatiesoftware met een hoge beschikbaarheid, snelle prestaties en een maximale inzetbaarheid van opslagruimte in zowel virtuele als fysieke IT-omgevingen. DataCore SANsymphony™-V opslag hypervisor is een geavanceerde, hardware-onafhankelijke oplossing die de economische kant van zowel provisioning, replicatie als bescherming van opslag in grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven op fundamentele wijze wijzigt. Voor meer informatie: www.datacore.com.  

Contact:
NoX PR & Content
Tanja Hoebe  
E: tanja@nox-pr.nl
T
: +31 (0)76 – 88 800 01