Search
Languages
Press Release

Lagringsvirtualiseringsföretaget DataCore satsar i Norden

DataCore, branschledande inom virtualiserad lagring, har rekryterat en regionchef i Sverige i syfte att öka tillväxttakten i sin nordiska närvaro. Ilpo Wilkman, som nyligen tillträtt tjänsten, har tidigare jobbat på bland annat VMware och TechData och har flera års erfarenhet från en växande marknad för virtualiseringsprodukter och partnersamarbeten.
– Det kommer att bli ett spännande år, fyllt av möjligheter för DataCore. Jag ser ett växande intresse för vår produkt SANsymphony-V. Mitt fokus blir att utveckla kanalförsäljningen och att utöka kännedomen om företaget, säger Ilpo Wilkman.

Tillsättningen av Ilpo Wilkman kommer efter tre års stadig tillväxt i regionen. En stark efterfrågan på DataCores mjukvara för lagringsvirtualisering, SANsymphony™-V, gör att företaget nu siktar på att fördubbla sin nordiska partnerbas under 2012. Grunden för expansion har redan lagts med mycket gott samarbete med bland annat it-infrastrukturbolaget Atea, med 28 kontor i Sverige.

Atea var DataCores första kanalpartner i Norden att få status som Guldpartner i DataCores globala partnernätverk.

DataCores programvarubaserade infrastruktur löser problemet med olika lagringsrelaterade barriärer som hindrar eller försvårar virtualisering. Det är en plattform som hjälper datacenter att utnyttja existerande hårdvara maximalt och skapa en robust och flexibel miljö. Detta är exakt vad den svenska medieconcernen MittMedia gjorde när de knöt ihop sina nio kontor med hjälp av SANsymphony.

Thomas Mittig, partneransvarig på den stora it-distributören Arrow, kommenterar DataCores nordiska satsning:

– Vi ser DataCore som en tydlig möjlighet för kanalpartners i hela regionen. DataCores mjukvara är en ”storage hypervisor” och skapar virtualiserad lagring som inte bara innebär kostnadsbesparingar utan även hög tillgänglighet, business continuity och enklare administration.
 

DataCores nya nordiska regionchef Ilpo Wilkman kommer att närvara på IP Expo på Kistamässan den 9-10 maj. Välkomna att träffa honom där!

Om DataCore

DataCore Software utvecklar mjukvarubaserade lösningar för virtualiserad lagring i både virtuella och fysiska it-miljöer som ger hög tillgänglighet, snabbhet och maximalt utnyttjande av befintlig infrastruktur. DataCores så kallade ”storage hypervisor” SANsymphony-V är en lättadministrerad och hårdvaruoberoende lösning som genomgripande förändrar förutsättningarna att distribuera, replikera och skydda lagringsmiljön både för stora koncerner och mindre företag och organisationer. www.datacore.com

Kontakt
Ilpo Wilkman, nordisk regionchef
E-post: ilpo.wilkman@datacore.com
Telefon: +46 (0)70 942 94 90

Ulf Lindholm, presskontakt
E-post: ulf@kprglobal.com
Telefon: +46 (0)702 41 81 53