Search
Languages
<
Press Release

Nieuwe versie DataCore VDS 2.1 op de markt

Almere – 10 maart 2014 – DataCore Software, marktleider van Software-Defined Storage en desktop virtualisatie-oplossingen, stelt de vernieuwde DataCore VDS 2.1 beschikbaar. De software maakt het mogelijk eenvoudig en kosteneffectief persoonlijke virtuele desktops te implementeren.

Kleine en middelgrote bedrijven willen desktop-virtualisatie om dezelfde redenen gebruiken als grote bedrijven: om de beheerkosten van desktops terug te dringen, productiviteit te verhogen en flexibiliteit van de bedrijfsvoering te vergroten. Maar het MKB kan zich geen oplossingen veroorloven die geschikt zijn voor grote bedrijven. Ze zijn te duur en te groot voor kleinere omgevingen.

Door DataCore VDS te gebruiken komt er een einde aan belemmeringen als belangrijke kosten, complexiteit en prestaties die een VDI-adoptie voor met name MKB’s vertragen. “In tegenstelling tot de zeer complexe VDI-oplossingen die alleen kosteneffectief zijn voor grootschalige desktop-projecten voor 1000 werknemers of meer, neemt VDS 2.1 moeilijke implementatieobstakels weg. En dat tegen een forse vermindering van de kosten per virtuele desktop”, zegt Christian Hagen, vicepresident van DataCore EMEA. “DataCore maakt het uiteindelijk praktisch en betaalbaar voor kleine, middelgrote en grote bedrijven om klein te starten en hun virtuele desktopinfrastructuren te schalen, zonder concessies te doen aan de prestaties.”

Aanpassingen

DataCore VDS 2.1 ondersteunt Windows Server 2012 en Server 2012 R2-platforms, de virtuele desktop-omgevingen voor 25 werkplekken zijn geüpdatet en er is Hot Standby VDI serverbeveiliging ingebouwd. Er zijn een aantal belangrijke verbeteringen toegevoegd om het gemak en het gebruik van het virtuele desktopsoftwareplatform te verbeteren. Bovendien ondersteunt VDS 2.1 ook Single Sign On toegang (SSO) en Active Directory (AD). Verder bevat de variant nieuwe wizards, templates en tools om een diepere integratie mogelijk te maken met Microsoft VDI. De nieuwe versie bevat ook tools die Windows-beheerders nodig hebben om snel centraal beheerde virtuele desktops te leveren aan elke gebruiker en het is goedkoper dan de aanschaf van nieuwe PC’s.

Over Datacore VDS

DataCore VDS maakt het economisch haalbaar om persoonlijke virtuele desktop-omgevingen te implementeren en uit te voeren. Ze leveren een soortgelijke gebruikerservaring als een gebruiker die rechtstreeks op een fysieke desktop of laptop aangesloten is. Met virtuele desktops krijgt een eindgebruiker een virtuele machine om voor eigen gebruik te browsen, te downloaden en om persoonlijke applicaties te raadplegen. Als de gebruiker de virtuele desktop uitschakelt en daarna weer inschakelt, dan behoudt het programma de ‘state’ net zoals bij een laptop, maar dan virtueel. 

De oplossing is ontworpen voor 25 desktop-omgevingen en grootschalige omgevingen en werkt op kant- en klare x86-servers. Alle soorten disks en flash-opslagmogelijkheden werken op het systeem.

De efficiënte architectuur van DataCore VDS dringt de kosten van VDI met tot maar liefst 75 procent terug, zonder hierbij op de prestaties en de gebruikerservaring in te leveren.

Levering

De nieuwe DataCore VDS 2.1 software is exclusief verkrijgbaar in Europa via erkende DataCore-distributeurs. De prijzen voor DataCore-licenties beginnen bij € 2.500.

Leer meer over DataCore VDS 2.0 op www.datacore.com/VDS.aspx.

Over DataCore Software

DataCore Software ontwikkelt storage virtualisatiesoftware met een hoge beschikbaarheid, snelle prestaties en een maximale inzetbaarheid van opslagruimte in zowel virtuele als fysieke IT-omgevingen. DataCore SANsymphony™-V opslag hypervisor is een geavanceerde, hardware-onafhankelijke oplossing die de economische kant van zowel provisioning, replicatie als bescherming van opslag in grote bedrijven en kleine tot middelgrote bedrijven op fundamentele wijze wijzigt.

Voor meer informatie: www.datacore.com.

Contact:
NoX PR & Content
Tanja Hoebe  
E: tanja@nox-pr.nl
T: +31 (0)76 – 88 800 01