Search
Languages
<
Press Release

Nya lösningar för databasoptimering från DataCore Software ?Anpassad för höga transaktionshastigheter och realtidsanalys

Först ut är MaxParallel™ för Microsoft® SQL Server, kortar tiden för att genomföra transaktioner, generera rapporter och analysera trender

STOCKHOLM, 26 september 2017 – På Microsoft Ignite lanserar DataCore Software idag den första produkten för databasoptimering i sin nya serie lösningar för höga transaktionshastigheter och realtidsanalyser. MaxParallel för SQL Server är nu tillgängligt genom Azure Marketplace samt från DataCore-partners över hela världen. Plug-and-play-lösningen stöder SQL Server 2016, 2014, 2012 och 2008, både on-premise och i molnet.

Applikationer så som e-handel, ERP, högfrekvenshandel, inventering av mjuk- och hårdvara, samt upptäckter av fel/hot, likväl som databearbeting inom exempelvis IoT, tillhör de områden där man får ut mest av DataCores nya erbjudande. Dessa databasintensiva applikationer är ofta tröga, då de bombarderas av simultana förfrågningar från kunder och mjukvaruprocesser. MaxParallel för SQL Server förflyttar nyckelresurser i multikärniga processorer, och gör Online Transaction Processing (OLTP) och Online Analytical Processing (OLAP) betydligt mer produktivt och responsivt, i händelse av pikar i belastningen. Ingen ytterligare hårdvara eller omprogrammering är nödvändig.

– MaxParallel förändrar spelplanen. Tid är pengar, och genom att göra mer arbete parallellt minskar inte bara kostnaderna, det innebär också en värdeförändring som signifikant förkortar tiden för att hantera transaktioner, generera rapporter och analysera trender, så att företaget kan bli mer responsivt och springa om konkurrenterna, säger George Teixeira, vd för DataCore Software.

Tidiga resultat
Tidiga MaxParallel-användare som kör många transaktioner har rapporterat 1,2 till 3 gånger snabbare responstider, sett att 20 till 60 procent fler transaktioner avslutas och rapporter genereras 1,5 till 2 gånger snabbare.

Tyreworld, en ledande onlinedistributör av däck, har kört mjukvaran i produktion sedan juni 2017.

– Tiden för att att uppdatera lagersaldot i realtid, logistik och att uppdatera prislistor har förkortats till en bråkdel med DataCore MaxParallel för SQL Server, vilket gör att vi kan erbjuda de mest konkurrenskraftiga produkterna på marknaden. Plug-and-play-mjukvaran gör att våra databaser kan köra galet snabbt. Det har potential att förändra våra affärer, säger Manuel Hanke, IT-chef på Tyreworld GmbH.

Ett antal Microsoft SQL Server-integratörer fick också testa mjukvaran innan lansering.

– Vi provade MaxParallel för SQL Server 2016, och förväntade oss inte så mycket då det redan är en av de bäst optimerade databaslösningarna i världen. Vi överraskades av att DataCore ökade produktiviteten med över 30 procent, säger Joachim Dreher, CTO på platinumpartnern Desk Software and Consulting GmbH.

Produktdemonstrationen på Microsoft Ignite äger rum i monter 2213. DataCore kommer också att visa upp och berätta om MaxParallel för SQL Server vid Tech Field Day 15, den 29 september i Silicon Valley.

Ett resultat av forskning och utveckling från DataCore
Kärnan i teknologin i MaxParallel kommer från DataCores tidigare forskning inom lagringsoptimering.

– Mjukvaran i MaxParallel är ett resultat av den forskning och utveckling vi ägnat åt applikationer med väldigt stora datamängder. Vi började från lagringssidan och kunde identifiera vissa flaskhalsar inne i systemet – innan vi ens hade tagit in lagringen i beräkningen. Ganska snabbt visade det sig att vår parallell I/O-teknologi kunde lösa de resursproblem som uppstod vid databasaccess, även då databasen gör ett bra jobb i att hantera parallella förfrågningar, förklarar Roni Putra, CTO på DataCore.

MaxParallel är inte beroende av DataCores övriga lagringsprodukter. Det är en separat, fristående produkt. Icke desto mindre ger DataCores SANsymphony™ och Hyper-Converged Virtual SAN-mjukvara utmärkta lagringstjänster som ytterligare kan öka prestandan i databasapplikationen, likväl som prestandan i annat som kräver stora resurser.

Pris och tillgänglighet
Standard- och Enterpriseversionen av MaxParallel för SQL prissätts på omkring 15 procent av priset på motsvarande version av Microsoft SQL Server. Mjukvaran kan licensieras genom en prenumeration (per timme) eller tills vidare baserat på antalet processorkärnor på SQL-servern. För att lista timkostnaden, se Azure Marketplace.

30-dagars testlicenser och interaktiva testdiskar finns tillgängliga.

Om DataCore
Datacore hjälper företag att få ut mer av sin IT-infrastruktur utan att behöva byta ut tidigare investeringar eller existerande infrastruktur. Företaget gick i bräschen för mjukvarudefinierad, virtualiserrad lagring för nästan två decennier sedan och fortsätter att öka möjligheterna och flexibiliteten i heterogena lagringsmiljöer, och samtidigt maximera prestandan. Företagets flaggskeppsprodukt, SANsymphony™, knyter samman och förenar olika lagringslösningar i en gemensam managementkonsol. DataCore Hyperconverged Virtual SAN är en liknande tjänst, där intern lagring eller DAS-lagring i ett kluster används. DataCore Parallel I/O möjliggör att dra nytta av multikärninga processorer och för att möta en av de viktigaste utmaningarna i IT-branschen: I/O-flaskhalsen. Företaget har varit privatägt sedan bildandet 1998, och har idag mer än 10 000 kunder över hela världen. Besök https://www.datacore.com/ eller ring +49 89 461 35 700 för mer information

Twitter: @DataCoreSweden | LinkedIn: DataCore Sweden

Pressbilder
George Teixeira, DataCore Software: http://bit.ly/2wRT6q0

Presskontakt
Cloudberry Communications för DataCore
Joel Brandell
+46 707 64 04 94
joel@cloudberry.se